• Главная
  • Блог
  • Пользователи
  • Форум
  • Литературное творчество
  • Музыкальное творчество
  • Научно-техническое творчество
  • Художественно-прикладное творчество

Презентация 8 А Халилов Гусейн

Опубликовано Юртаева Наталья Евгеньевна вкл 28.05.2014 - 10:00
Юртаева Наталья Евгеньевна
Автор: 
Халилов Гусейн 8 А

презентация проекта по теме "Традиционные блюда мира"

Скачать:

ВложениеРазмер
Файл prezentatsiya_8_a_khalilov_guseyn.pptx1.94 МБ
Предварительный просмотр:
Чтобы пользоваться предварительным просмотром презентаций создайте себе аккаунт (учетную запись) Google и войдите в него: https://accounts.google.com

Подписи к слайдам:

Слайд 1

Dolma

Слайд 2

ingredients grape leaves (fresh, or salted) - 40-50 PCs, water or broth (mutton, beef or chicken cooking dolma - 500 ml (maybe a little more or less) for the stuffing minced meat (mutton, mutton + beef or pork + beef) - 500-600 g, round grain rice (for example, "Arborio" rice or other sort of крахмалистого round rice for kas ) - 4-6 tablespoons, onions (medium or large) - 4-5 PCs, green Basil, mint, dill, coriander - from a small trunk, butter - 50-70 g, vegetable oil - 50-70 ml, Zira (minced or растертая in a mortar) - pinch, freshly ground black pepper, salt

Слайд 3

Cooked Fresh, or salted grape leaves rinse well

Слайд 4

Stuffing mix well with your hands.

Слайд 5

Grape leaves spread out on the table with a smooth side down, as distinct veins up. On the middle of the sheet to put a little meat.

Слайд 6

First, close the stuffing, tucked top edge of the sheet.

Слайд 7

Then close the filling sides of the sheet.

Слайд 8

And, finally, the collapse tight tube, like stuffed cabbage. In the same way, prepare the remaining dolma .

Слайд 9

At the bottom of the pot put 1-2 layers of grape leaves (for this purpose, suitable substandard, torn leaves).

Слайд 10

Put dolma close to each other, seam side down (can be laid out in several layers).

Слайд 11

Pour the broth or water on a par with dolma .

Слайд 12

Water or broth if necessary, add some salt, cover the dish and place on top of the cargo, so that during boiling dolma not unfolded.

Слайд 13

Serve hot dolma with sour cream or with gatgi

Поделиться:

Рисуем одуванчики гуашью (картина за 3 минуты)

Рисуем ананас акварелью

Мост Леонардо

Снежная зима. Рисуем акварелью и гуашью

Прекрасная химия