Административная контрольная работа по английскому языку по специальности "Технология продукции общественного питания".
учебно-методический материал по английскому языку по теме

Кутузова София Рамильевна

Административная контрольная работа по английскому языку по специальности "Технология продукции общественного питания".

Скачать:

ВложениеРазмер
Microsoft Office document icon administrativnaya_kontr.rabota-tekhnologi_2010g.doc54.5 КБ

Предварительный просмотр:

Административная контрольная работа по дисциплине «Английский язык».

Специальности 0601 (080110) «Технология продукции общественного питания»

Для студентов 4 курса.

Инструкция по выполнению заданий: на выполнение заданий

отведется 40 минут.

Задание

Балл

Оценка

1

5

10 баллов- «5»

2

3

9-7 баллов- «4»

3

2

6-5 баллов- «3»

Менее 5 баллов- «2»

                                                             

                                                                  В-1

1. Прочитайте,переведите текст.

The head chef, Anna, comes to work at 10 o’clock in the morning. Anna made a new summer menu with many summer fruits and vegetables. She knows that people do not want heavy meals during hot weather. Anna works all day, often more than 8 hours a day. She plans the menu and manages the staff in the kitchen. She cooks meat dishes and sauces for the main course.

Today is Friday, a very busy day for the restaurant. Anna starts work early at 8 o’clock because she must go to the market to buy fruit and vegetables for the weekend. This is not usually necessary, but the restaurant has recently changed suppliers. Today Anna must buy provisions herself until she finds new good suppliers. She will return to the restaurant at 10 o’clock and will start preparing the evening meals

On Fridays, Mr. Black, the manager, prepares the accounts for the suppliers and organizes the work for the next week. Mr. Black’s first task in the morning is to check the telephone answering machine. He wants to know about the reservations for the next week.

2. Ответьте на вопросы.

1. Who is the head chef?

2. When does the head chef come to work?

3. What are the duties of the head chef?

4. What are the duties of the manager?

5. What is the first task of Mr. Black?

3. Подберите заголовок к тексту.

1. At the restaurant.                        

2. My meals.                                        

 3. Vegetables.

Административная контрольная работа по дисциплине «Английский язык».

Специальности 0601 (080110) «Технология продукции общественного питания»

Для студентов 4 курса.

Инструкция по выполнению заданий: на выполнение заданий

отведется 40 минут.

Задание

Балл

Оценка

1

5

10 баллов- «5»

2

3

9-7 баллов- «4»

3

2

6-5 баллов- «3»

Менее 5 баллов- «2»

 

В-2

 

1. Прочитайте, переведите текст.  

The headwaiter, Victor, and the barman, Bob, come to the restaurant before it opens. Victor is a skilled headwaiter. He has many years of experience in this and other restaurants. The main part of his job is to control and coordinate the work of the staff in the dining room. He also greets the guests when they arrive and shows them to their tables.

  Bob, the barman, is very experienced in wines and cocktails. He knows a lot of recipes of cocktails and strong drinks.

The waiters in the dining room come half an hour before the opening. First they wash their hands and change into their uniforms. Then they set the tables before the guests arrive.

The three waiters serve several tables  covers. Their job is to take the order and to serve the meal to their guests.

One of the waiters, Nancy, is very capable and experienced and can help Victor if necessary. The second waiter, Laura, is new to the job, but she has already worked in other restaurants.

2. Ответьте на вопросы:

1. What are the duties of the headwaiter?

2. What are the duties of the waiters?

3. Does Bob know a lot of recipes of cocktails and strong drinks?

4. When do waiters come to the dining room?

5. Do you want to be a waiter?

3. Подберите заголовок к тексту.

1) At the food shop.

2) The service staff.

3) Dinner.

Административная контрольная работа по дисциплине «Английский язык».

Специальности 0601 (080110) «Технология продукции общественного питания»

Для студентов 4 курса.

Инструкция по выполнению заданий: на выполнение заданий

отведется 40 минут.

Задание

Балл

Оценка

1

5

10 баллов- «5»

2

3

9-7 баллов- «4»

3

2

6-5 баллов- «3»

Менее 5 баллов- «2»

                                                                 В-3

1. Прочитайте текст, постарайтесь понять содержание текста.

The kitchen staff begins their day at three o’clock in the afternoon. The second chef, David, is a very good cook and he is able to make Anna’s work when she is away. David does his work with the help of his apprentice Jim. He makes the pates, the ice cream and desserts. David also prepares the main course meat dishes and then Anna cooks them.

Jim, the apprentice, works two months already, and has learned a lot of things in a short time. Jim thinks that a chef’s job is rather difficult. He is sometimes so tired in the evening that at home he can do nothing but fall into bed. But this work is interesting for him. He cleans, cuts and prepares the vegetables and makes fruit salads. He learns to make garnishes and decorations on the dishes. He is happy because David fully trusts him. Today he will make the hors d’oeuvres, some of the entrees, main course and dessert dishes.

Mary is the kitchen hand. She works in the kitchen. She must keep the kitchen clean. She helps to slice mushrooms, peel potatoes and wash the dishes. Mary’s role is very important at the restaurant. The kitchen is always clean.

2.Ответьте на вопросы.

1. When does the kitchen staff begin their work?

2. What does the apprentice do in the kitchen?

3. What are the duties of the kitchen hand?

4. Do you want to work in the kitchen?

5. Is it difficult to work in the kitchen?3. Подберите заголовок к тексту:

1) Christmas

2) The kitchen staff

3) At the restaurant.

Административная контрольная работа по дисциплине «Английский язык».

Специальности 0601 (080110) «Технология продукции общественного питания»

Для студентов 4 курса.

Инструкция по выполнению заданий: на выполнение заданий

отведется 40 минут.

Задание

Балл

Оценка

1

5

10 баллов- «5»

2

3

9-7 баллов- «4»

3

2

6-5 баллов- «3»

Менее 5 баллов- «2»

                                                                               В-4

 1. Прочитайте текст,  постарайтесь понять содержание текста.

Customers decide to eat at this or that restaurant for many reasons. Sometimes they like the menu of this restaurant and the reputation of the place. Sometimes they like the pleasant atmosphere, the music, or the quality of the food and its price.

Good waiters are very important in the restaurant businesses in which they work. They make a friendly atmosphere and give good and kind service to the customers. Customers visit restaurants with good service and they want to come there again.

Good waiters are as important as good cooks. The waiters are in direct contact with the customers. Good waiters like to work with people and make them happy. They must have good manners. The appearance of the waiters is very important. Waiters work with food and serve customers and they must be neat and clean at all times. Their uniforms must be clean and pressed. Their hair must be short or tied back. Their nails must be clean and tidy. Shoes must be clean and comfortable. Good waiters must have a spare shirt in case the first gets dirty.

2. Ответьте на вопросы:

1. Why do customers decide to eat at this or that restaurant?

2. Are good waiters important in the restaurant business?

3.  Is the appearance of the waiters important?

4. Why do customers want to visit this or that restaurant again?

5. Do you want to be a  waiter?

3.Подберите заголовок к тексту:

1) Working day.

2) About the waiters.

3) At the supermarket.


По теме: методические разработки, презентации и конспекты

Административная контрольная работа по английскому языку.

Если вы в поиске возможных тестовых работ для проверки качества знаний учащихся 6 класса по английскому языку, возможно данный материал покажется Вам интересным....

Административная контрольная работа по английскому языку для студентов,обучающихся по специальности:"Правоведение".

Административная контрольная работа по английскому языку для студентов,обучающихся по специальности: "Правоведение"....

Административная контрольная работа по английскому языку по специальности "Техническое обслуживание и ремонт автомобильного транспорта".

Административная контрольная работа по английскому языку для студентов,обучающихся по специальности "Техническое обслуживание и ремонт автомобильного транспорта"...

Административная контрольная работа по английскому языку за II полугодие

Контрольная работа по карточкам за второе полугодие, учащихся 8 класса по английскому языку...

Административная контрольная работа по английскому языку в 8 классе (УМК М.З. Биболетовой, Н.Н. Трубаневой “Enjoy English ”)

Административная контрольная работа по английскому языку в 8 классе (УМК М.З. Биболетовой, Н.Н. Трубаневой “Enjoy English ”)Контрольная работа составлена в соответствии с государственным образова...

Административная контрольная работа по английскому языку

Административная контрольная работа по английскому языку №1...

Административная контрольная работа по английскому языку для 8 класса (УМК Биболетовой М.З.)

Данная административная контрольная работа  по английскому языку разработана для проведения промежуточного контроля знаний в 8 классе  к УМК Биболетовой М.З.. Работа состоит из двух варианто...