Главные вкладки

    Тематический контроль к УМК "Enjoy English 8 класс"
    тест по английскому языку (8 класс) по теме

    Кривоногова Юлия Анатольевна

    Контрольно -измерительные материалы к учебнику 8 класса составлены на основе тестов разработанных Кулинич Г.Г. к учебникам "Enjoy English" 2-5 класссы. Предлагаемые КИМы содержат задания по лексике и грамматике изучаемых разделов учебника. Задания составлены на основе упражнений учебника и рабочей тетради, что ориентирует учащихся на более осознанное их выполнение в ходе работы над разделом и позволяет закрепить изученный лексико-грамматический материал. Задания тестов разделены на три уровня сложности (А,В,С). Для удобства выставления оценки используется балльная система. Она дает лучший дифференцирующий результат, больше подходит для рейтинговой оценки успешноси ученика.

    Скачать:

    ВложениеРазмер
    Файл kim_8_klass.docx590.39 КБ

    Предварительный просмотр:

    КОНТРОЛЬНО – ИЗМЕРИТЕЛЬНЫЕ МАТЕРИАЛЫ

    Для учебника Enjoy English 8 класс

    13.11.2012

    Julia


    Test 1 (Unit1 Section1)

    Version 1

    A1. Match the symbols to the weather word:C:\Documents and Settings\Julia\Рабочий стол\Сош 47\контрольные\8кл\windy_5.pngC:\Documents and Settings\Julia\Рабочий стол\Сош 47\контрольные\8кл\wsymbol_0032_thundery_showers_night.pngC:\Documents and Settings\Julia\Рабочий стол\Сош 47\контрольные\8кл\umbrlla-rain.pngC:\Documents and Settings\Julia\Рабочий стол\Сош 47\контрольные\8кл\01a-nuboso-11296.jpg

    a.                b.                  c.                        d.

    1. rainy

    2. cloudy

    3. stormy

    4. windy

             

    A2. Select and write the words with the sound [e]

    Stormy, wet, warm, bread, water, windy, fret

    A3. Write the words

    1. [sto:mi]

    2. [wo:m]

    3. [fogi]

    4. [windi]

    5. [sΛni]

    6. [snəυi]

    B1. Make up the sentence.

    The weather, very, quickly, in England, changes

    B2. Complete the dialogues.

    1. What a miserable day! – Yes, …

    2. The summer is awful, isn’t it? – Yes, …

    C1. Translate from Russian into English.

    Осень. Тепло. Но пора идти в школу.

    Test 1 (Unit1 Section1)

            Version 2        

    A1. Match the symbols to the weather word:C:\Documents and Settings\Julia\Рабочий стол\Сош 47\контрольные\8кл\windy_5.pngC:\Documents and Settings\Julia\Рабочий стол\Сош 47\контрольные\8кл\umbrlla-rain.pngC:\Documents and Settings\Julia\Рабочий стол\Сош 47\контрольные\8кл\wsymbol_0032_thundery_showers_night.pngC:\Documents and Settings\Julia\Рабочий стол\Сош 47\контрольные\8кл\01a-nuboso-11296.jpg

    a.                b.                  c.                        d.

    1. sunny

    2. snowy

    3. cloudy and sunny

    4. foggy

             

    A2. Select and write the words with the sound [o:]

    Stormy, wet, warm, bread, water, misty, fret

    A3. Write the words

    1. [aisi]

    2. [hot]

    3. [hju:mid]

    4. [ku:l]

    5. [wet]

    6. [klaυdi]

    B1. Make up the sentence.

    Other countries, weather, have a climate, they have, in England.

    B2. Complete the dialogues.

    1. It’s a lovely morning, isn’t it? – Yes, …

    2. The view is lovely, isn’t it? – Yes, …

    C1. Translate from Russian into English.

    Это правда? В Англии действительно прохладно летом? Это интересно!

    Test 2 (Unit1 Section2-3)

    Version 1

    A1. Select and write the words with the sound [ǽ] 

    Space, galaxy, like, planet, satellite, way, sky

    A2. Match the words and the descriptions:

    1. a galaxy

    2. a planet

    3. space

    4. the universe

    a) … is all space and everything that exists in it.

    b)… is a huge group of stars and planets.

    c) … is a place for above the Earth where there is no air.

    d) … is a large, round object that goes round the star.

    A3. Match. Each word can be used only once.

    1. to travel to

    2. intergalactic

    3. to launch

    4. to wear

    5. to live in

    a) a spacesuit

    b) other galaxies

    c) a space station

    d) a satellite

    e) spaceship

    B1. Translate from English into Russian.

    1. I was writing a letter at 2 o’clock yesterday.

    2. What were you doing when you heard the scream?

    B2. Make up the sentences.

     1. Cleaning the room, was, the girl, arrived, the guests, when.

    2. The astronauts, talking about future, when, were, I came in.

    C1. Translate from Russian into English.

    Солнечная система – это всего лишь маленькая часть огромной Вселенной.

    Test 2 (Unit1 Section2-3)

    Version 2

    A1. Select and write the words with the sound [ei] 

    Space, galaxy, like, station, satellite, way, sky

    A2. Match the words and the descriptions:

    1. the Solar System

    2. the universe

    3. a spaceship

    4. galaxy

    a) … is a rocket or other vehicle that can travel in space.

    b)… is the Sun together with the planets going round it.

    c) … is a huge group of stars and planets.

     d) … is all space and everything that exists in it .

    A3. Match. Each word can be used only once.

    1. to travel to

    2. intergalactic

    3. to launch

    4. to wear

    5. to live in

    a) other galaxies

    b) a space station

    c) spaceship

    d) a satellite

    e) a spacesuit

    B1. Translate from English into Russian.

    1.  We were repairing the spacesuit when he came in.

    2. What were you doing at 8 o’clock last night?

    B2. Make up the sentences.

     1. Were, walking in the park, his parents, the whole evening.

    2. Tim, using a computer, she rang, was, when.

    C1. Translate from Russian into English.

    Солнечная система – это всего лишь маленькая часть огромной Вселенной.

    Test 3 (Unit1. Section 4)

    Version1

    A1. Make up new words using –ation

    1. celebrate

    2. illustrate

    3. quote

    4. explain

    A2. Match the pairs

    1. to learn a lot from space research

    2. to solve different scientific problems

    3. to launch a spaceship

    4. Space exploration

    a) Исследование космоса

    b) Запускать космический корабль

    c) многое узнать из космических исследований

    d) решать различные научные задачи

    A3. Make up statements by matching two pairs

    1. Galileo made ...

    2. Many stories about space travels appeared when ...

    3. Jule Verne sends his heroes into space ...

    4. The dream of space travel become true ...

    a) by means of a huge gun.

    b) the first telescope in the 16th century.

    c) only in the twentieth century

    d) people realized that the Earth was not the only planet.

    B1. Make up sentences. Write the down.

    1. have/many/scientists/things/explored/since/began/the space era.

    2. spaceship/how/the/outside/long/you/have/spent?

    B2. Complete the story using for or since.

    I have only known about Jason’s party 1. the beginning of October. I haven’t seen him 2. ages. To be honest, I haven’t seen him 3. last Halloween.

    C1. Translate from Russian into English, using the word combinations.

    Still, to play tennis, at weekends, for ages. «Николай всё ещё играет в теннис по выходным?» - «Нет, он уже сто лет не играл».

    Test 3 (Unit1. Section 4)

    Version2

    A1. Make up new words using –ation

    1. explore

    2. found

    3. communicate

    4. realize

    A2. Match the pairs

    1. to spend money on other  research

    2. to solve everyday problems

    3. to launch a project

    4. to explore all the possibilities

    a) запускать проект

    b) решать ежедневные задачи

    c)тратить деньги не другие исследования

    d) исследовать всё возможное

    A3. Make up statements by matching two pairs

    1. The dream of space travel become true ...

    2. Galileo made ...

    3. Many stories about space travels appeared when ...

    4. Jule Verne sends his heroes into space ...

    a) by means of a huge gun.

    b) the first telescope in the 16th century.

    c) only in the twentieth century

    d) people realized that the Earth was not the only planet.

    B1. Make up sentences. Write the down.

    1. lots of research/on outer space orbital stations/done/have/people.

    2. long /how/the/ spent / spaceship /you/have/ outside?

    B2. Complete the story using for or since.

    Jason and I are good friends and we have known each other 1. we were born. Unfortunately, we live far from each other and we can’t meet very often.

    Jason also asked me to invite my classmate Anna, but I haven’t seen her 2. a few days. She hasn’t been at school 3. Friday, but I hope she will be able to go with me.

    C1. Translate from Russian into English, using the word combinations.

    Still, to play tennis, at weekends, for ages. «Николай всё ещё играет в теннис по выходным?» - «Нет, он уже сто лет не играл».

    Test 4 (Unit 1 Section 5)

    Version 1

    A1. Match the words and the pictures.

    1. earthquacke                2. hurricane        3. tornado        4. volcano

    a)            b)             c)          

    A2. Match the words and the texts.

    1.  flood        2. earthquake                3. volcano                4. drought

    a) It’s a mountain with a crater on the top.

    b) It’s a long period of dry weather.

    c) It happens when a lot of water comes over a place that is usually dry.

    d) It’s a sudden shaking of the ground.

    A3. Fill in the blanks.

    1. dangerous        2. destroyed        3. injure        4. disasters

    A lot of different weather .. a).. happen on the Earth every year. All of them can be very . b).. for people. The greatest natural disasters cause a lot of damage, . c).. and kill people. When the famous Galveston Hurricane struck the United States in September 1900, the whole city Galveston, Texas, was .. d). and about 6,000 people were killed.

    B1.  Put the verbs into the correct form: Past continuous or the Past simple

    1. The fire ... (destroy) most of the buildings while he ... (sleep).

    2. It ... (rain) heavily when she ... (leave) the house.

    B2. Choose which is correct.

    1. Она упала с лестницы и сломала ногу.

    She fell off the ladder and destroyed/broke/ damaged her leg.

    2. Во время урагана почти 200 домов было уничтожено.

    During the hurricane nearly two hundred houses were destroyed/ broken/ damaged.

    C1. Translate from Russian into English

    Землетрясение – это всегда ужасная трагедия: гибнут сотни или тысячи людей.

    Test 4 (Unit 1 Section 5)

    Version 2

    A1. Match the words and the pictures.

    1. flood        2. drought        3. tornado        4. hurricane

     a)     8d0ffe89485f226681c59cb7eb38ce41     b)          c)

    A2. Match the words and the texts.

    1. hurricane                 2. tornado        3. volcano        4. earthquacke

    a) Yungay was a terrible... that happen in Peru.

    b) It’s a very strong wind that destroys houses and can kill people

    c) It’s a mountain with a hole in the top.

    d) It’s a very violent wind in form of a funnel. It goes over the land.

    A3. Fill in the blanks.

    1. damaged        2.flood                3. hurricanes        4. homeless

    a) ... often bring massive floods. The Hurricane Agnes that happened in the United States in 1972 was not a strong one, but it brought rainfalls that caused floods and the death of 122 people. A more awful. b).. happened in China in 1998. It was caused by heavy rainfall. Nearly 4000 people were killed. The flood destroyed houses and left millions of people . c)  .. a lot of farmland was .. d).

    B1. Put the verbs into the correct form: Past continuous or the Past simple

    1.  The girl ... (shake) with laughter when her mother ... (come in).

    2. He ... (write) about disasters when I ... (phone) him.

    B2. Choose which is correct.

    1. Мальчик сломал свой стул.

    The boy has damaged/broken/destroyed his chair.

    2. Засуха нанесла большой урон.

    The drought did a lot of damage/broke/destroy.

    C1. Translate from Russian into English

    Землетрясение – это всегда ужасная трагедия: гибнут сотни или тысячи людей.

    Test 5 (Unit 1 Section 6)

    Version 1

    A1. Find the pairs of the words with similar meaning.

    1. damage

    2. natural disaster

    3. space flight

    4. storm

    5. research

    a) explore

    b) space travel

    c) weather disaster

    d) hurricane

    e) destroy

    A2. Find the pairs of the words with opposite meaning.

    1. expect

    2. danger

    3. distant

    4. repair

    5. often

    a) seldom

    b) safety

    c) broke

    d) by surprise

    e) close

    A3. Make the word combinations

    1. limit

    2. monitor

    3. broadcast

    4. evacuate

    5. rescue

    6. warn

    a) messages

    b) of a rainstorm

    c) the speed

    d) the water

    e) from flood

    f) people

    B1. Complete the sentences using Past Perfect tense.

    1. When I arrived at the airport, I saw that (plane/take off).

    2. By the time I got home from school (my grandma/cook dinner).

    B2. Make up sentences by joining them together. Use the past perfect tense.

    1. Nick lost his keys at school. He couldn’t get into his house.

    2. My mum didn’t buy any sugar. She couldn’t make my favourite cake.

    C1. Translate from Russian into English.

    Мне пришлось лечь в больницу, так как я сломал ногу, играя в футбол.

    Test 5 (Unit 1 Section 6)

    Version 2

    A1. Find the pairs of the words with similar meaning.

    1. explore

    2. destroy

    3. space flight

    4. storm

    5. weather disaster

    a) damage

    b) research

    c) natural disaster

    d) hurricane

    e) space travel

    A2. Find the pairs of the words with opposite meaning.

    1. expect

    2. danger

    3. distant

    4. repair

    5. often

    a) close

    b) by surprise

    c) broke

    d) safety

    e) seldom

    A3. Make the word combinations

    1. limit

    2. monitor

    3. broadcast

    4. evacuate

    5. rescue

    6. warn

    a) from flood

    b) people

    c) the water

    d) messages

    e) the speed

    f) of a rainstorm

    B1. Complete the sentences using Past Perfect.

    1. When the teacher came into the classroom (pupils/ learn the results of the test).

    2. When they got to Ann’s place (all the guests/ leave).

    B2. Make up sentences by joining them together. Use the past perfect tense.

    1. He came home from work too late. Jim didn’t go to his Russian classes.

    2. We left our tickets at home. We didn’t go to the theatre.

    C1. Translate from Russian into English.

    Мне пришлось лечь в больницу, так как я сломал ногу, играя в футбол.

    Test 6 (Unit 1 Section 7)

    Version 1

    A1. In each line circle the word with the general meaning.

    1. Earthquake, flood, disaster, volcanic, eruption, drought.

    2. Mountains, geography, deserts, coastlines, plains

    3. Lizards, snakes, animals, crocodiles, whales, monkeys

    A2. Mach the words and their descriptions.

    1. the environment         2. the coast                 3. geography

    a) .... the place where the land meets the sea.

    b) ... is the position of the features of a particular place/ the study of the countries of the world and of the seas, rivers, towns, etc on the earth.

    c) ... is the natural conditions, such as air, water, and land, in which people, animals and plants live.

    A3. Make the word combinations

    1. attract

    2. amazing

    3. human

    a) being

    b) a lot of attention

    c) wildlife

    B1. Complete the sentences using Past Perfect – Past Simple tenses.

    1. When they ... (arrive) at the cinema, the film.... (begin) already.

    2. Mike ... (play) polo yesterday, he ... (play) never polo before.

    3. The girl ... (do) her homework before she ... (go) to the park.

    B2. Complete the sentences using Past Continuous – Past Simple tenses.

    1. When you ... (phone), I ... (play) a new computer game.

    2. I ... (see) that Nancy ... (write) a letter.

    3. While I ... (work) in the garden, I ... (find) a kitten.

    C1. Translate from Russian into English.

    Негуманное отношение к окружающей среде не согласуется с человеческой натурой. (an inhuman attitude, human nature, sit, to the environment, with)

    Test 6(Unit 1 Section 7)

    Version 2

    A1. In each line circle the word with the general meaning

    1. Lizards, snakes, animals, crocodiles, whales, monkeys

    2. Earthquake, flood, disaster, volcanic, eruption, drought.

    3. Mountains, geography, deserts, coastlines, plains

    A2. Mach the words and their descriptions.

    1. geography         2. the wildlife         3. climate

    a) ... is animals and plants which live and grow in natural conditions in a region.

    b) ... is the weather we usually have.

    c) ... is the position of the features of a particular place/ the study of the countries of the world and of the seas, rivers, towns, etc on the earth.

    A3. Make the word combinations

    1. amazing

    2. human

    3. attract

    a) being

    b) a lot of attention

    c) wildlife

    B1. Complete the sentences using Past Perfect – Past Simple tenses.

    1. When she ... (come) to the station, the train ... (leave) already.

    2. We ... (be) very pleased to see Ann again. We ... not (see) her for three years.

    3. Tim ... (do) already his work when his mother ... (phone) him.

    B2. Complete the sentences using Past Continuous – Past Simple tenses.

    1. He ... (tell) his friends a frightening story when somebody ... (knock) at the door.

    2. It ... (rain) when he ... (get) up yesterday morning.

    3. When the teacher ... (come) into the classroom, Steven ... (make) fun of Ann.

    C1. Translate from Russian into English.

    Негуманное отношение к окружающей среде не согласуется с человеческой натурой. (an inhuman attitude, human nature, sit, to the environment, with)

    Grade 8 Test 6 (Unit 1 Section 7)

    Version

    A1

    A2

    A3

    B1

    B2

    C1

    1

    1. disaster,

    2.geography

    3. animals

    1c

    2a

    3b

    1b

    2c

    3a

    1. arrived, had begun

    2. played, had played

    3. had done, went

    1. phoned, was playing

    2. saw, was writing

    3. was working, found

    An inhuman attitude to the environment doesn’t sit with human nature.

    2

    1. animals

    2. disaster

    3. geography

    1c

    2a

    3b

    1c

    2a

    3b

    1. came, had left

    2. were. had not seen

    3. had done phoned

    1. was telling, knocked

    2. was raining, got

    3. came, was making

    An inhuman attitude to the environment doesn’t sit with human nature.

    «2»

    «3»

    «4»

    «5»

    0 - 6

    6.5 – 8

    8.5 – 11

    11.5-13

    Grade 8 Test 5 (Unit 1 Section 6)

    Version

    A1

    A2

    A3

    B1

    B2

    C1

    1

    1.e

    2.c

    3.b

    4.d

    5.a

    1.d

    2.b

    3.e

    4.c

    5.a

    1. c

    2.d

    3.a

    4.f

    5.e

    6.b

    1. plane had taken off

    2. my grandma had cooked dinner.

    1. Nick couldn’t get into his house because he had lost his keys at school.

    2. My mum couldn’t make my favourite cake because she hadn’t bought any sugar.

    I had to go to hospital because I had broken my leg playing football.

    2

    1.b

    2.a

    3.e

    4.d

    5.c

    1.b

    2.d

    3.a

    4.c

    5.e

    1.e

    2.c

    3.d

    4.b

    5.a

    6.f

    1. pupils had learned the results of the test.

    2. all the guests had left.

    1. Jim didn’t go to his Russian classes because he had come home from work too late.

    2. We didn’t go to the theatre because we had left our tickets at home.

    I had to go to hospital because I had broken my leg playing football.

    «2»

    «3»

    «4»

    «5»

    0 - 6

    6.5 – 8

    8.5 – 11

    11.5-13

    Grade 8 Test 4 (Unit 1 Section 5)

    Version

    A1

    A2

    A3

    B1

    B2

    C1

    1

    1b

    2c

    4a

    1c

    2d

    3a

    4b

    1b

    2d

    3c

    4a

    1.destroyed, was sleeping

    2. was raining, left

    1. broke

    2. destroyed

    The earthquake is always a terrible disaster, hundreds of people are killed.

    2

    1c

    2b

    3a

    1b

    2d

    3c

    4a

    1d

    2b

    3a

    4c

    1. was shaking, came in

    2. was writing, phoned

    1. broken

    2. damage

    The earthquake is always a terrible disaster, hundreds of people are killed.

    «2»

    «3»

    «4»

    «5»

    0 - 6

    6.5 – 8

    8.5 – 11

    11.5-13

    Keys Grade 8 Test 3

    Version

    A1

    A2

    A3

    B1

    B2

    C1

    1

    1.Celebration

    2.Illustration

    3.quotation

    4.explanation

    1. c

    2.d

    3.b

    4.a

    1. b

    2.d

    3.a

    4.c

    1. Scientists have explored many things since the space era began.

    2. How long have you spent outside the spaceship?

    1. since

    2. for

    3. since

    Has Nick still been playing tennis at weekends? No, he hasn’t played for ages.

    2

    1. exploration

    2. foundation

    3. communication

    4. realization

    1. c

    2. b

    3. a

    4. d

    1. c

    2.b

    3.d

    4.a

    1. People have done lots of research on outer space orbital stations.

    2. How long have you spent outside the spaceship?

    1. since

    2. for

    3. since

    Has Nick still been playing tennis at weekends? No, he hasn’t played for ages. (Does Nick still play tennis at week-ends?)

    «2»

    «3»

    «4»

    «5»

    0 - 6

    6.5 – 8

    8.5 – 11

    11.5-13

    Keys test 2 grade 8

    Version

    A1

    A2

    A3

    B1

    B2

    C1

    1

    Galaxy, planet, satellite

    1b, 2d, 3c, 4a

    1b, 2e, 3d, 4a, 5c

    1.  Вчера в 2 часа я писал письмо.

    2. Что вы делали, когда услышали крик?

    1. The girl was cleaning the room when the guests arrived.

    2. the astronauts were talking about future when I came in.

    The Solar System is just a small part of the huge universe.

    2

    Space, station, way

    1b, 2d, 3a, 4c

    1a, 2c, 3d, 4e, 5b

    1. Мы чинили скафандр, когда он вошел.

    2. Что ты делал вчера в 8 часов вечера?

    The Solar System is just a small part of the huge universe.

    «2»

    «3»

    «4»

    «5»

    0 - 6

    6.5 – 8

    8.5 – 11

    11.5-13

    Keys test 1 grade 8

    Version

    A1

    A2

    A3

    B1

    B2

    C1

    1

    1b, 2a, 3c, 4d

    wet, bread, fret

    Stormy, warm, foggy, windy, sunny, snowy

    The weather in England changes very quickly.

    Yes, terrible/awful/miserable, isn’t it?

    It’s autumn. It’s warm. But it’s time to go to school.

    2

    1b, 2d, 3a, 4c

    stormy, warm, water

    Icy, hot, humid, cool, wet, cloudy

    Other countries have a climate in England they have weather.

    Yes, lovely/nice/beautiful/wonderful, isn’t it?

    Is it true? Is it really cool in England in summer? It’s interesting!

    «2»

    «3»

    «4»

    «5»

    0 - 6

    6.5 – 8

    8.5 – 11

    11.5-13


    По теме: методические разработки, презентации и конспекты

    Тематический контроль знаний по теме "Алгоритмизация и программирование" (9 класс)"

    Цель контрольной работы: проверить  усвоения знаний по теме "Алгоритмизация и программирование" (9 класс)...

    календарно - тематическое планирование New Millennium English - 5 класс (4 год обучения)

    Подробное планирование с пояснительной запиской по учебнику NME- 5 класс (4 год обучения)...

    ТЕМАТИЧЕСКИЙ КОНТРОЛЬ В ФОРМЕ ТЕМАТИЧЕСКОГО ТЕСТИРОВАНИЯ

    Файл содержит разработку контрольную работу в формате ЕГЭ по органической химии на тему "УГЛЕВОДЫ" 10 класс УМК Габриелян О.С. Рассчитана на 40 минут, включает контроль одной темы, но соответствует ст...

    Тематический контроль знаний учащихся 8 класса по теме "ПОЧВЫ"

    Тематический контроль знаний учащихся по теме "Почвы" разработан  в форме тестирования, включает в себя умение учащихся определять основные факторы плодородия почвы,  умение устанавливать со...

    Итоговый и тематический контроль по химии 10 класс.

    Данный материал будет полезен учителям химии общеобразовательных классов. Проверочные работы подобраны по вариантам....

    Итоговый и тематический контроль по химии 9 класс.

    Данный материал будет полезен учителям химии общеобразовательных классов....

    Тематический контроль знаний обучающихся 6 класса

    Тематический полиморфный тест по теме "Клеточное строение растений"...