Тест по английскому языку для студентов средних профессиональных заведений обучающихся по направлению "Технология общественного питания"
тест по английскому языку на тему

Фалькова Майя Николаевна

Лексический тест на тему "Cooking and meals"

Скачать:

ВложениеРазмер
Microsoft Office document icon srez_povara.doc79 КБ

Предварительный просмотр:

Test

1 variant

I. Выберите один верный вариант ответа.

1) The cutlery is…..

a) knifes                               b) plates                           c) sugar-basin

    forks                                     cups                                 salt-seller

    spoons                                  soup bowls                      pepper shaker

2) Cream of chicken is a kind of …

a) dessert                                b) salad                         c) soup

3) Ice-cream is …

a) side dish                         b) a main course             c) dessert

4) Ham, lettuce and    tomato is a kind of …

a) soup                  b) appetizer                 c) beverage

5) Coca-Cola is usually served as …

a) dessert                    b) beverage                    c) appetizer

6) Apple pie is …

a) sandwich                    b) appetizer               c) dessert  

7) Put ….. at the left side of the serving plate.

a) the fork                      b) the  knife                  c) the spoon

8) The word …. means a list of dishes with prices served in the restaurant or café.

a) main course                b) menu                          c)  appetizer

9) The appetizers are served …..

a) at the beginning of the meal        b) at the end of the meal    c) between main      

                                                                                                    course and desserts

10) A la carte menu is…

a) a menu having individual dishes listed with separate prices

b) a menu having different dishes every day

c) ) a menu offering a complete meal at  a fixed price  

II. Найдите в каждой группе слов название блюда, не относящегося к ней.  

  1. baked fish, beef steak, boiled pike-perch, fish steak, fried cod, steamed salmon.
  2. clear  soup, beef tea, broth, cheese sandwich, chicken consommé, milk soup.

III. Прочитайте вопросы в левой колонке и подберите к ним ответы из колонки справа.

1) What would you like to drink?                       a) Six.

2) Is everything OK?                                          b) One check would be fine.

3) Can I bring you anything else?                       c) No, thank you.

4) Are you ready to order?                                  d) Nonsmoking.

5) Smoking or nonsmoking?                               e) At the window, please.

6) Do you want separate checks?                        f) Everything is all right.

7) How many are you?                                        g) Mineral water and juice, please.

8) Do you want a table near the window?           h) Just a minute, please.

Test

2variant

  1. Выберите один верный вариант ответа.
  1. The crockery is ….

a) knifes                               b) plates                           c) sugar-basin

    forks                                     cups                                 salt-seller

    spoons                                  soup bowls                      pepper shaker

  1. Mashed potato is a kind of ….

a) side dish                         b) a main course             c) dessert

  1. Caviar is …

a) soup                  b) appetizer                 c) beverage

  1. Beef steak, roast chicken and mutton chop is a kind of …

a) side dish                         b) a main course             c) dessert

  1. Hot chocolate is usually served as …

a) dessert                    b) beverage                    c) appetizer

 

  1. Sturgeon in aspic is….

a) sandwich                    b) fish snack               c) dessert  

      7) Put ….. at the right side of the serving plate.

a) the fork                      b) the  knife                  c) the spoon

8) Meat dishes are …..

a) frankfurters                b) shrimps                 c) stewed mushrooms

    boiled tongue                  herring                      beans

    escalope                          salmon                      stewed cabbage

    9) The dessert is served …..

a) at the beginning of the meal        b) at the end of the meal    c) between main      

                                                                                                    course and desserts

   10) Table d’hote menu is ….

a) a menu having individual dishes listed with separate prices

b) a menu having different dishes every day

c) ) a menu offering a complete meal at  a fixed price  

II. Найдите в каждой группе слов название блюда, не относящегося к ней.  

  1. pork chop, pot roast, fried salmon, hotpot, rump steak, entrecote.
  2. stewed cabbage, roast beef, carrot cutlets, Russian salad, baked mushrooms, vegetable soup

III. Прочитайте вопросы в левой колонке и подберите к ним ответы из колонки справа.

  1. Is this table vacant?                             a) I think it will be apple pie.
  2. Could we have the menu?                    b) 69 euros and 20 cents, sir.
  3. What meat courses are there                c) Two clear soups with croutons,                 on the menu today?                                       please.
  4. What will you order for your friends?  d) We have veal chops and steaks.
  5. Do you like you tea strong or weak?     e) Yes, it is.
  6. Would you like soup?                            f) Yes, of course! Here’s the menu.  
  7. How much do we pay?                          g) They will make the orders themselves.
  8.  What will you have for dessert?            h) I don’t take strong tea in the      

                                                                       evening

Бюджетное учреждение среднего профессионального образования

Ханты-Мансийского автономного округа – Югры

«Нижневартовский профессиональный колледж»

Одобрено на заседании кафедры

_________________________________

Зав.кафедрой Талмач В. И.

«___»____________20___г.

Утверждаю:

Зав.отделением НПО

_______________Геталова В.В.

«___»____________20___г.

Контрольные вопросы для проведения срезовых работ

по дисциплине  иностранный  язык
в группах 205,  206

по  профессии 260807. 01 Повар, кондитер.

Вариант № 1

п/п

Наименование вопроса

Кол-во баллов

1

Test

1 variant

I. Выберите один верный вариант ответа.

1) The cutlery is…..

a) knifes                               b) plates                           c) sugar-basin

    forks                                  cups                              salt-seller

    spoons                                  soup bowls                      pepper shaker

2) Cream of chicken is a kind of …

a) dessert                                b) salad                         c) soup

3) Ice-cream is …

a) side dish                         b) a main course             c) dessert

4) Ham, lettuce and    tomato is a kind of …

a) soup                  b) appetizer                 c) beverage

5) Coca-Cola is usually served as …

a) dessert                    b) beverage                    c) appetizer

6) Apple pie is …

a) sandwich                    b) appetizer               c) dessert  

7) Put ….. at the left side of the serving plate.

a) the fork                      b) the  knife                  c) the spoon

8) The word …. means a list of dishes with prices served in the restaurant or café.

a) main course                b) menu                          c)  appetizer

9) The appetizers are served …..

a) at the beginning of the meal        b) at the end of the meal    c) between main      

                                                                                                    course and desserts

10) A la carte menu is…

a) a menu having individual dishes listed with separate prices

b) a menu having different dishes every day

c) ) a menu offering a complete meal at  a fixed price  

10

2

II. Найдите в каждой группе слов название блюда, не относящегося к ней.  

1)        baked fish, beef steak, boiled pike-perch, fish steak, fried cod, steamed salmon.

2)        clear  soup, beef tea, broth, cheese sandwich, chicken consommé, milk soup.

2

3

III. Прочитайте вопросы в левой колонке и подберите к ним ответы из колонки справа.

1) What would you like to drink?                       a) Six.

2) Is everything OK?                                          b) One check would be fine.

3) Can I bring you anything else?                       c) No, thank you.

4) Are you ready to order?                                  d) Nonsmoking.

5) Smoking or nonsmoking?                               e) At the window, please.

6) Do you want separate checks?                        f) Everything is all right.

7) How many are you?                                       g) Mineral water and juice, please.

8) Do you want a table near the window?           h) Just a minute, please.

                                                                                                                   

8

Вариант № 2

п/п

Наименование вопроса

Кол-во баллов

1

Test

2variant

  1. Выберите один верный вариант ответа.
  1. The crockery is ….

a) knifes                               b) plates                           c) sugar-basin

    forks                                     cups                                 salt-seller

    spoons                                  soup bowls                      pepper shaker

  1. Mashed potato is a kind of ….

a) side dish                         b) a main course             c) dessert

  1. Caviar is …

a) soup                  b) appetizer                 c) beverage

  1. Beef steak, roast chicken and mutton chop is a kind of …

a) side dish                         b) a main course             c) dessert

  1. Hot chocolate is usually served as …

a) dessert                    b) beverage                    c) appetizer

 

  1. Sturgeon in aspic is….

a) sandwich                    b) fish snack               c) dessert  

      7) Put ….. at the right side of the serving plate.

a) the fork                      b) the  knife                  c) the spoon

8) Meat dishes are …..

a) frankfurters                b) shrimps                 c) stewed mushrooms

    boiled tongue                  herring                      beans

    escalope                          salmon                      stewed cabbage

    9) The dessert is served …..

a) at the beginning of the meal        b) at the end of the meal    c) between main      

                                                                                                    course and desserts

   10) Table d’hote menu is ….

a) a menu having individual dishes listed with separate prices

b) a menu having different dishes every day

c) ) a menu offering a complete meal at  a fixed price  

10

2

II. Найдите в каждой группе слов название блюда, не относящегося к ней.  

  1. pork chop, pot roast, fried salmon, hotpot, rump steak, entrecote.
  2. stewed cabbage, roast beef, carrot cutlets, Russian salad, baked mushrooms, vegetable soup

2

3

III. Прочитайте вопросы в левой колонке и подберите к ним ответы из колонки справа.

  1. Is this table vacant?                             a) I think it will be apple pie.
  2. Could we have the menu?                    b) 69 euros and 20 cents, sir.
  3. What meat courses are there                c) Two clear soups with croutons,                 on the menu today?                                       please.
  4. What will you order for your friends?  d) We have veal chops and steaks.
  5. Do you like you tea strong or weak?     e) Yes, it is.
  6. Would you like soup?                            f) Yes, of course! Here’s the menu.  
  7. How much do we pay?                          g) They will make the orders    

                                                                  . themselves                                                

  1.  What will you have for dessert?            h) I don’t take strong tea in the      

                                                                       evening

8

Критерии оценок

«5»

«4»

«3»

«2»

%

100-90

90-80

80-70

70-50

баллы

20-18

18-16

16- 14

14-10

Преподаватели: Фалькова М.Н.

                             Мельник Н. В.

ЭТАЛОНЫ ОТВЕТОВ

на контрольные вопросы для проведения срезовых работ

по дисциплине   иностранный  язык

в группах 205,  206

по профессии  260807.01 Повар, кондитер

Вариант № 1

  1. 1) a                               II. 1) beefsteak                                III. 1) g

2) c                                   2) cheese sandwich                          2) f

3) c                                                                                                3) c

4) b                                                                                                4) h

5) b                                                                                                5) d

 6) c                                                                                                6) b

7) a                                                                                                 7) a

8) b                                                                                                 8) e

9) a

10) a

Вариант № 2

  1. 1) b                              II. 1) fried salmon                     III.       1) e

2) a                                   2) roast beef                                       2) f

3) b                                                                                                3) d

4) b                                                                                                4) g

5) b                                                                                                5) h

 6) b                                                                                                6) c

7) b, c                                                                                              7)b

8) a                                                                                                  8) a

9) b

10) c

Преподаватели Фалькова М.Н.

                             Мельник Н. В.


По теме: методические разработки, презентации и конспекты

Программа учебной дисциплины «Английский язык» по профессии среднего профессионального образования ) 260807.01 «Повар, кондитер»

Программа учебной дисциплины «Английский язык» разработана на основе Федерального государственного образовательного стандарта (далее – ФГОС) по  профессии среднего профессионального образования (...

Метод кейсов на уроке английского языка в учреждениях среднего профессионального образования (на примере профессии парикмахер).

Статья посвящена использованию такой современной педагогической технологии как "кейс-метод" в учреждениях профессионального образования....

Рабочая программа учебной дисциплины «Английский язык» по специальности среднего профессионального образования Туризм.

Рабочая  программа учебной дисциплины «Английский язык» разработана на основе Федерального государственного образовательного стандарта (далее – ФГОС) по специальности среднего профессионального о...

Введение современных информационных технологий на уроках английского языка в учреждениях среднего профессионального образования

Обучение посредством современных компьютерных технологий (Интернет-ресурсов) удовлетворяет всем требованиям новой образовательной парадигмы.                 ...

«ILLUMINATI» Внеклассное мероприятие по иностранному (английскому) языку для студентов среднего профессионального образования

Цель: повышение мотивации обучающихся к изучению предмета.Задачи:Образовательные – совершенствование навыков говорения, лексико-грамматических и фонетических навыков, повышение мотивац...