Фонд оценочных средств по дисциплинам ОГСЭ.03 Иностранный язык, ВЧ ОП.10. Профессиональный иностранный язык по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания 1 курс на базе 11 класса
календарно-тематическое планирование по английскому языку по теме

ФОС Контрольная работа

Скачать:

ВложениеРазмер
Microsoft Office document icon fos_ogse.03_1k_11k_novyy_kr.doc820 КБ

Предварительный просмотр:

Департамент образования города Москвы
Государственное бюджетное профессиональное образовательное учреждение

города Москвы Московский колледж управления, гостиничного бизнеса и информационных технологий «Царицыно»

Фонд оценочных средств

по дисциплинам

ОГСЭ.03 Иностранный язык

ВЧ ОП.10. Профессиональный иностранный язык

19.02.10 Технология продукции общественного питания

1 курс на базе 11 класса

    Москва

      2015

ОДОБРЕН

Кафедрой иностранных языков

Протокол № ____

от «____» __  2015 г.

Разработан на основе рекомендаций работодателей  по специальности

19.02.10 Технология продукции общественного питания

Заведующий кафедрой

 

______ /Сафронова И.Н./

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

___________/Фомина О.В./

Составители:

Полтева В.С., преподаватель английского языка ГБПОУ Колледж  «Царицыно»,  г. Москва

Согласовано:

                       

        


  ПАСПОРТ

ФОНДА ОЦЕНОЧНЫХ  СРЕДСТВ

по дисциплинам

ОГСЭ.03 Иностранный язык

ВЧ ОП.10. Профессиональный иностранный язык

по специальности

19.02.10 Технология продукции общественного питания

1 курс на базе 11 класса

Результаты обучения

(освоенные умения,

 усвоенные знания)

ОК

Наименование темы

Уровень освоения темы

Текущий контроль

Промежуточная аттестация

Итоговая аттестация

Наименование

 контрольно-оценочного средства

Наименование

 контрольно-оценочного средства

1

2

3

4

5

7

 В результате изучения учебных  дисциплин обучающийся должен знать:

- значения новых лексических единиц, связанных с тематикой данного этапа и с соответствующими ситуациями общения;

– языковой материал: идиоматические выражения, оценочную лексику, единицы речевого этикета, перечисленные в разделе «Языковой материал» и обслуживающие ситуации общения в рамках изучаемых тем;

– новые значения изученных глагольных форм (видо-временных, неличных), средства и способы выражения модальности; условия, предположения, причины, следствия, побуждения к действию;

– лингвострановедческую, страноведческую и социокультурную информацию, расширенную за счет новой тематики и проблематики речевого общения;

– тексты, построенные на языковом материале повседневного и профессионального общения, в том числе инструкции и нормативные документы по профессиям НПО и специальностям СПО.

В результате изучения учебных дисциплин

 обучающийся должен уметь:

говорение

– вести диалог (диалог–расспрос, диалог–обмен мнениями/суждениями, диалог–побуждение к действию, этикетный диалог и их комбинации) в ситуациях официального и неофициального общения в бытовой, социокультурной и учебно-трудовой сферах, используя аргументацию, эмоционально-оценочные средства;

– рассказывать, рассуждать в связи с изученной тематикой, проблематикой прочитанных/прослушанных текстов; описывать события, излагать факты, делать сообщения;

– создавать словесный социокультурный портрет своей страны и страны/стран изучаемого языка на основе разнообразной страноведческой и культуроведческой информации;

аудирование

– понимать относительно полно (общий смысл) высказывания на изучаемом иностранном языке в различных ситуациях общения;

– понимать основное содержание аутентичных аудио- или видеотекстов познавательного характера на темы, предлагаемые в рамках курса, выборочно извлекать из них необходимую информацию;

– оценивать важность/новизну информации, определять свое отношение к ней:

чтение

– читать аутентичные тексты разных стилей (публицистические, художественные, научно-популярные и технические), используя основные виды чтения (ознакомительное, изучающее, просмотровое/поисковое) в зависимости от коммуникативной задачи;

письменная речь

– описывать явления, события, излагать факты в письме личного и делового характера;

– заполнять различные виды анкет, сообщать сведения о себе в форме, принятой в стране/странах изучаемого языка;

- использовать приобретенные знания и умения в практической и профессиональной деятельности, повседневной жизни.

ОК1-ОК

10

Тема 1.1.

Описание людей: Друзей, родных и близких, коллег и т.д. (внешность, характер, личностные качества)

1,2,3

Составить эссе «Лучший друг, друг познается в беде»

  1. Комплексная контрольная работа по дисциплине
  2. Комплексный дифференцированный зачет по учебной дисциплине

Тема 1.2.

Межличностные отношения дома, в учебном заведении, на работе, в деловой поездке и т.д.

Тема 2.1.    Повседневная жизнь, условия жизни, учебный день, рабочий день, выходной день

Пересказ текста.

Составление эссе  на тему: «Мы в ответе за тех, кого приручаем»

Составление эссе  на тему: «День, который я не забуду никогда».

Тема 2.2. Здоровье, спорт, правила здорового образа жизни

Составление эссе  на тему: «Жизнь без табака, жизнь без наркотиков»

Тема 2.3. Город, деревня, инфраструктура.

Составление  проекта на тему: «Маршрут гостей компании по Москве во время делового визита».

Для характеристики уровня освоения учебного материала используются следующие обозначения:

1. – ознакомительный (узнавание ранее изученных объектов, свойств);

2. – репродуктивный (выполнение деятельности по образцу, инструкции или под руководством)

3. – продуктивный (планирование и самостоятельное выполнение деятельности, решение проблемных задач)

Состав КОС

для текущего контроля знаний, умений обучающихся

по учебной дисциплине ОГСЭ.03. Иностранный язык

№ п/п

Наименование КОС

Материалы для представления

в ФОС

1

Тесты по разделам

Комплекты тестов по вариантам

2

Реферат, доклад, сообщение, эссе

Темы  рефератов, докладов, сообщений, эссе.

Состав КОС

для промежуточной аттестации обучающихся

по учебной дисциплине ОГСЭ.03. Иностранный язык

№п/п

Наименование КОС

Материалы для преставления

в ФОС

1

Комплексная контрольная работа по учебной дисциплине

Комплект контрольных заданий по вариантам*

2

Комплексный дифференцированный  экзамен по учебной дисциплине

1. Перечень вопросов для подготовки обучающихся  к экзамену

2. Утвержденный комплект экзаменационных билетов

для  комплексного экзамена по учебной дисциплине


Приложение 1

Промежуточная аттестация

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексная контрольная работа по учебной дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Вариант №1

Часть А

  1. Write the department in which you can buy the following groceries:

baker’s, fishmonger’s, grocer’s, greengrocer’s,  butcher’s, fruit shop, confectioner’s, dairy shop

  1. fish, crab___________________________________
  2. pork, veal __________________________________
  3. eggplant, cabbage ____________________________
  4. butter, cheese _______________________________
  5. bread, cakes ________________________________
  6. apples, bananas ______________________________
  7. rice, buckwheat ______________________________
  8. chocolate, caramel ____________________________

  1. Give it a name.

  1. It is a vegetable that grows under the ground. It can be boiled, baked or fried. It can also be made into chips or crisps. __________________________________
  2. It is the meat from a bull or a cow._____________________________________
  3. It is a shopkeeper who sells fruit and vegetables. _________________________
  4. It is a vegetable. It looks like a large ball of leaves. The leaves can be green, white or purple.______________________________
  5. Two slices of bread with food between them.______________________________
  6. It is a small plant. It has a short thick stem with a round top. It looks like a tiny umbrella. ____________________________
  7. It is a sea creature that has a hard shell, two large claws and eight legs.__________________
  8. It is a food made from milk. It can be hard or soft. Some sorts of it have a strong flavor.________________________
  9. It is meat from a pig.___________________
  10.  It is a small fruit with a thin dark red or yellow skin. It has a large stone in the middle.______________________

  1. Match the definition of cooking method to its description and write necessary letter in the cell.

     1

     2

     3

     4

     5

     6

     7

    8

     9

  1. Boiling
  1. is cooking by immersion food in hot fat or oil
  1. Stewing
  1.         is cooking food in different liquids and mixtures such as water, broth, milk, wine.
  1. Deep-frying
  1. is cooking food in a pan in fat or oil on both sides
  1. Frying
  1. is cooking food slowly for a long time. The natural juice of the food is mixed with the liquid in the saucepan.
  1. Sauteing
  1. is cooking food in the oven by dry heat. Bread, cakes, pastry are usually cooked in this way.
  1. Steaming
  1. is quick frying in a little fat or oil.
  1. Baking
  1. is cooking  food above the surface of boiling liquid in a covered saucepan.
  1. Roasting
  1. is rapid cooking of meat, poultry fish, cuts of meat, sausages and kebabs.  The source of heat may be gas, electricity or charcoal.
  1. Grilling
  1.         is cooking meat and poultry in the oven by dry heat. They are often basted during this process.

  1. Lable the clothes with the words: apron, shoes, bandana, trousers, double-breasted jacket, triangle.

Часть В

  1. Make up a dialogue.

Read the phrases in the box and complete the dialogue using the appropriate phrase.

At the Greengrocer’s

Jane (to her friend Jill): And now we’re going to buy some vegetables. Let’s cross the road.

(1)____________________________

Greengrocer: Good morning, madam. (2) ______________________________

Jane: I want a large cabbage, please, and half a kilo of carrots.

Greengrocer: (3)___________________________________

Jane: Some fruit, please, six of those oranges and a kilo of these apples.

Greengrocer: Any grapes, madam?

Jane: (4)__________________________________

(On their way to the grocer’s.)

Jill: There’s little flour left. Will you go to the grocer’s and buy a bag of flour and some sugar, please?

Ann: (5)_________________________________

Jill: Could you buy two and a packet of tea?

Ann: We haven’t got any rice. What about salt?

Jill: There is a lot. (6)__________________________________

a)

Yes, madam. Anything else?

b)

No, nothing else, thank you.

c)

What can I do for you?

d)

There’s the greengrocer’s over there.

e)

But you can buy a bottle of vinegar and two bottles of oil. Is that OK?

f)

Shall I also buy a bag of sugar?

2. Choose the necessary word and fill in the gaps.

Golf.

Golf is a (1)_____ of business community. In Great Britain it is very common to establish good business relations playing golf. The equipment for this game is quite expensive as well as the entrance to a prestigious golf (2)______, so not everyone can afford it. Golf is a (3)______ and golf stick game (4)____ on a natural (5)______. In this game one has to knock a ball into a hole.

Club, played, field, game, ball

Часть С

  1. Read the text and answer the questions.

Living in the City.

Living in the city has both advantages and disadvantages. From one hand, it is always easier to find a good job or to visit interesting places and exhibitions. There is also a good choice of public transport. From the other hand, the noise and pollution level in big cities is really high. As for me, I quickly become tired of it. I live in Krasnodar with my family. It’s the biggest city in Krasnodar region and its capital. It is also the cultural, political and social center of the region. I should say that the city is really beautiful and many people from smaller towns and villages come to work and study here. What they like about the city is that there are lots of interesting things to do and places to see. They also like job and study opportunities. There are lots of good universities and large companies in Krasnodar. There are also many ways to spend the weekends, for example, visiting a museum, going to the cinema or theatre, shopping, eating in good restaurants, going to concerts, etc. If people want to relax they go to parks for a walk or to read a book. In general, the city offers various opportunities and you never get bored. However, there are some disadvantages as well. Sometimes it’s difficult to find a cheap apartment, so living in a city becomes very expensive. The roads are full of cars which pollute the air and the traffic is really heavy on weekdays. Public transport is also over-crowded. That’s why many people leave the city at weekends. They try to relax in the countryside, where the air is much fresher and there isn’t any noise from cars. We also go away each Saturday and Sunday to visit my grandparents.

Вопросы:

1.        What is easier to find in the city?

2.        What ways to spend the weekends are there in the city?

3.        Where do many people go on weekends?

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексная контрольная работа по учебной дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Вариант №2

Часть А

1.        Write the department in which you can buy the following groceries:

baker’s, fishmonger’s, grocer’s, greengrocer’s,  butcher’s, fruit shop, confectioner’s, dairy shop

  1. milk, yogurt _____________________________________
  2. beef, mutton________________________________
  3. salmon, herring___________________________________
  4. tomatoes, cauliflower______________________________
  5. candy, marshmallow_______________________________
  6. plum, raspberry___________________________________
  7. noodles, cereal____________________________________
  8. cookies, tart______________________________________

  1. Give it a name.

  1. It is a small plant. It has a short thick stem with a round top. It looks like a tiny umbrella. ____________________________
  2. It is a small fruit with a thin dark red or yellow skin. It has a large stone in the middle.______________________

  1. It is a food made from milk. It can be hard or soft. Some sorts of it have a strong flavor.________________________
  2. It is a vegetable that grows under the ground. It can be boiled, baked or fried. It can also be made into chips or crisps. __________________________________
  3. It is a sea creature that has a hard shell, two large claws and eight legs.__________________
  4. It is meat from a pig.___________________
  5. It is the meat from a bull or a cow._____________________________________
  6. It is a shopkeeper who sells fruit and vegetables. _________________________
  7. It is a vegetable. It looks like a large ball of leaves. The leaves can be green, white or purple.______________________________
  8. Two slices of bread with food between them.______________________________

  1. Match the definition of cooking method to its description and write necessary letter in the cell.

     1

     2

     3

     4

     5

     6

     7

    8

     9

  1. Boiling
  1. is cooking food slowly for a long time. The natural juice of the food is mixed with the liquid in the saucepan.
  1. Stewing
  1.  is cooking food in a pan in fat or oil on both sides
  1. Deep-frying
  1. is cooking food in different liquids and mixtures such as water, broth, milk, wine.
  1. Frying
  1. is cooking by immersion food in hot fat or oil
  1. Sauteing
  1. is rapid cooking of meat, poultry fish, cuts of meat, sausages and kebabs.  The source of heat may be gas, electricity or charcoal.
  1. Steaming
  1. is cooking food in the oven by dry heat. Bread, cakes, pastry are usually cooked in this way.
  1. Baking
  1. is quick frying in a little fat or oil.
  1. Roasting
  1. is cooking  food above the surface of boiling liquid in a covered saucepan.
  1. Grilling
  1.         is cooking meat and poultry in the oven by dry heat. They are often basted during this process.

  1. Lable the clothes with the words: apron, shoes, bandana, trousers, double-breasted jacket, triangle.

Часть В

1.        Make up a dialogue.

Read the phrases in the box and complete the dialogue using the appropriate phrase.

At the Supermarket.

Salesman: Good morning, madam.(1)__________________________

Nick: I want half a pound of butter and a bottle of olive oil.

Salesman: Ok, sir. Anything else?

Nick: (2)___________________

Salesman: 500 roubles a kilo.

Nick: (3)__________________

Salesman: Will this do?

Nick: (4)___________________

Salesman: Now, what else?

Nick: (5)__________________

Salesman: That’s 400 roubles.

Nick: (6)_________________

Salesman: Thank you. Have a nice day. Good bye.

Nick: Good bye.

a)

Here you are, please.

b)

What can I get for you?

c)

Nothing else, thank you. How much do I owe you?

d)

Yes, that’s OK.

e)

Please, weigh 300 grams for me.

f)

Yes, please. How much is the cheese?

2. Choose the necessary word and fill in the gaps.

Rugby.

There is a certain type of (1) ______ called rugby. The game is called so because it was originated at Rugby — a well-known English public school. As well as common football it is a game played by two (2) _____ of fifteen (3)______ each. The game takes place on a field 100 meters long and 80 meters wide. There are goal posts at both ends of the field. Rugby is played with an oval or egg-shaped ball which can be carried by hands and kicked. The (4)______ is passed from hand to hand in order to be thrown across the goal line. It is a rather violent (5) ______, which is why the players must be big and strong. Another requirement for the players is to wear helmets, masks and chest and shoulder .

Game, football, players, teams, ball.

Часть С

1. Read the text and answer the questions.

Living in the City.

Living in the city has both advantages and disadvantages. From one hand, it is always easier to find a good job or to visit interesting places and exhibitions. There is also a good choice of public transport. From the other hand, the noise and pollution level in big cities is really high. As for me, I quickly become tired of it. I live in Krasnodar with my family. It’s the biggest city in Krasnodar region and its capital. It is also the cultural, political and social center of the region. I should say that the city is really beautiful and many people from smaller towns and villages come to work and study here. What they like about the city is that there are lots of interesting things to do and places to see. They also like job and study opportunities. There are lots of good universities and large companies in Krasnodar. There are also many ways to spend the weekends, for example, visiting a museum, going to the cinema or theatre, shopping, eating in good restaurants, going to concerts, etc. If people want to relax they go to parks for a walk or to read a book. In general, the city offers various opportunities and you never get bored. However, there are some disadvantages as well. Sometimes it’s difficult to find a cheap apartment, so living in a city becomes very expensive. The roads are full of cars which pollute the air and the traffic is really heavy on weekdays. Public transport is also over-crowded. That’s why many people leave the city at weekends. They try to relax in the countryside, where the air is much fresher and there isn’t any noise from cars. We also go away each Saturday and Sunday to visit my grandparents.

Вопросы:

1.        Are there many universities in the city?

2.        Is public transport over-crowded in the city?

3.        What choice do we have in the city?

Ключи к тестам

Вариант 1

Часть А

      Задание 1.

1 - fishmonger’s

2 - butcher’s

3 - greengrocer’s

4 - dairy shop

5 - baker’s

    6 - fruit shop

    7 - grocer’s

8 - confectioner’s

Задание  2.

1 – potato

2 – beef

3 – greengrocer

4 – cabbage

5 – sandwich

6 – mushroom

7 – crab

8 – cheese

9 – pork

  1. – peach

Задание 3.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

b

d

a

c

f

g

e

i

h

Задание 4.

B – triangle

C – double-breasted jacket

D – bandana

E – apron

F – trousers

G - shoes

Часть В

Задание 1.

  1. d
  2. c
  3. a
  4. b
  5. f
  6. e

Задание 2.

  1. game
  2. club
  3. ball
  4. played
  5. field

Часть С

Задание 1

Образец выполнения

1. a good job

2. visiting a museum, going to the cinema or theatre, shopping, eating in good restaurants, going to concerts, etc.( может быть что-то одно)

3. countryside

Вариант 2

Часть А

Задание 1.

1 - dairy shop

2 - butcher’s

3 – fishmonger’s

4 – greengrocer’s

5 – confectioner’s

6 - fruit shop

7 - grocer’s

8 - baker’s

 Задание 2.

 

1 – mushroom

2 – peach

3 – cheese

4 – potato

5 – crab

6 – pork

7 – beef

8 – greengrocer

9 – cabbage

10        – sandwich

Задание 3.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

c

a

d

b

g

h

f

i

e

Задание 4.

B – triangle

C – double-breasted jacket

D – bandana

E – apron

F – trousers

G - shoes

Часть В

Задание 1.

  1. b
  2. f
  3. e
  4. d
  5. c
  6. a

Задание 2.

  1. football
  2. teams
  3. players
  4. ball
  5. game

      Часть С

Задание 1.

Образец выполнения

1. Yes

2. yes

3. a good choice of public transport

ВОПРОСЫ ДЛЯ ПОДГОТОВКИ К ПРОМЕЖУТОЧНОЙ АТТЕСТАЦИИ ПО ИТОГАМ 1-ГО СЕМЕСТРА ПО АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ

Темы для повторения:

Описание людей (внешность, характер, личностные качества, профессии)

Описание межличностных отношений

Человек, здоровье, спорт

Город, деревня, инфраструктура.

Повседневная жизнь, условия жизни.

Описание внешности работника кухни.

Мясная гастрономия Блюда и птицы и мяса.

Рыба. Морепродукты

Молочные продукты

Бакалея. Крупяные и яичные изделия

Кондитерские и хлебобулочные изделия

Овощи, зелень

Фрукты и ягоды

Отделы продовольственного магазина.

Виды кулинарной обработки продуктов

Грамматический материал для повторения:

Простые и распространенные предложения

Конструкция there is, there are,

Артикль: определенный, неопределенный, нулевой. Основные случаи употребления определенного и  неопределенного артикля. Употребление существительного  без артикля

Имя существительное: его  основные функции в предложении;

Имена существительные во множественном числе,  образованные по правилу, а также исключения.

Количественные и  порядковые числительные.

Правильные и неправильные глаголы.

Имена прилагательные в положительной, сравнительной и превосходной степени.

Местоимения: личные, притяжательные, вопросительные, объектные, указательные

Критерии оценки контрольных работ

 47 - 43 правильных ответов

5 баллов

42 - 33  правильных ответов

4 балла

32 - 24 правильных ответов

3 балла

23 и менее

2 балла

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет №1

1.        Описать внешность друга.

2.        Кондитерские изделия. Составление диалога «Покупатель и продавец кондитерского отдела »

3.        Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

                        

                Pizza with eggplants, tomatoes and mozzarella.

Ingredients

For the dough: 3 glasses of flour, 2 pinches of salt, 2 tsp of sugar, 5 g of dry east, 3 tbsp of olive oil.

For filling: 1 eggplant, 2 garlic cloves, 1 red sweet pepper, 1 small bunch of parsley, 6 tbsp of olive oil, 150 g of soft cheese, 1 tomato, 12 black olives, 1 tsp of tomato paste, salt to taste.

Method of cooking: 1.Prepare filling: -Cut an eggplant, dust ( pour, strew, sprinkle, powder) with salt and let it stay for 30 minutes. –Then wash the eggplant and fry it in olive oil. –Put it on the dish and let it become cold. –Finely chop pepper, crush the garlic and slice tomato. –Put it on the frying pan and fry in the olive oil. –Then cover it and stew (simmer) over low heat for 10-12 minutes.

2.Prepare dough: -Mix flour, dry east, salt and sugar. –Pour 170 ml of water and 3 tbsp of olive oil.

3.Roll out the dough in a round shape.

4.First put tomato paste with garlic and pepper on the dough, then all the rest ingredients.

5.Bake until ready.

6.Good appetite! ( Enjoy your meal!)

4.        Расскажите о себе, используя данный план.

1.        Name, middle name, surname;

2.        Year, date, month and place of birth;

3.        Home address, telephone, the nearest metro station;

4.        Year and place of finishing school;

5.        Your family; Your hobby;

6.        Your present occupation;

7.        Your favorite subjects;

8.        What you are going to become;

9.        Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.        Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет №2

  1. Описать характер своего друга.
  2. Овощи, зелень. Составление диалога «Покупатель и продавец овощного отдела».
  3. Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

    Traditional Beef Stew 

Ingredients:
900 Gram Chuck steak (2 lb) trimmed and cubed
25 Gram Lard (1 oz)
2 Medium Onions, diced
225 Gram Button mushrooms (8 oz)
2 Carrots, sliced
1 Sticks Celery, sliced
1 Teaspoon English Mustard
360 Ml Beer (bitter) (12 floz)
1 Sache Bouquet garni
2 Tablespoon Plain flour
25 Gram Butter, melted (1 oz)

 Method of cooking:

Pre-heat oven to 150 °C / 300 °F / Gas 2.
Heat the lard in an oven proof casserole and brown the beef. Add the onions and cook for 3 minutes. Add the remaining vegetables and mustard, cook for 5 minutes.
Pour in the beer, bring to the boil and turn off the heat. Add the bouquet garni, cover and cook in the oven for 2 hours, checking and stirring every 40 minutes. Add a little water if necessary.
Mix the flour and butter, stir into the stew to thicken and remove the bouquet garni.

  1. Расскажите о себе, используя данный план.
  1. Name, middle name, surname;
  2.  Year, date, month and place of birth;
  3.  Home address, telephone, the nearest metro station;
  4.  Year and place of finishing school;
  5. Your family; Your hobby;
  6. Your present occupation;
  7. Your favorite subjects;
  8. What you are going to become;
  9. Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;
  10. Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет №3

  1.  Описать свой учебный день.
  2. Виды кулинарной обработки. Составление диалога  «Покупатель  и продавец отдела кулинарии».
  3. Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Stuffed Chicken

INGREDIENTS : 1chicken weighing 1 kg 400 with liver,200 g button mushrooms, 3 stalks parsley,60 g butter, 20 g bread , 700 g potatoes, salt, pepper

Method of cooking:

1. Clean and wash the mushrooms. Wash and dry parsley and remove leaves. Mince the chicken liver, parsley, chopped mushrooms and bread.

2. Preheat the oven at 220°C. Melt 15 g of butter in a frying pan and fry the stuffing for 2 minutes on a moderate heat.

3. Add salt and pepper and leave to cool.

4. Once the stuffing has cooled, stuff the chicken and sew it up (or plug with a ball of greaseproof paper).

5. Put the chicken in an oven dish, coat it with 15 g of butter and put in the oven. Cook for 15 minutes.

6. Peel and quarter the potatoes. When the chicken has cooked for 15 minutes, arrange the potatoes around it, adding knobs of butter, and leave to cook for a further 35 minutes.

  1. Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет №4

1. Описать свой выходной день.

2Диалог «покупатель-продавец рыбного отдела»

3. Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Salad Herring in Shuba

INGREDIENTS: 2 thick salted herrings, 5 potatoes, 4 carrots, 3 beets, 1 small onion, 300 g mayonnaise, parsley and dill

Method of cooking:

1. Boil vegetables until they are fork tender. 

2. Peel skin from herrings, cut them along the spine removing the bones. Cut

herring meat into little pieces checking for bones.

3. Grind potatoes, carrots and beets.

4. On a big round  plate, place a layer of potatoes (whole portion), then spread mayonnaise evenly on top in a thin layer.

5. Then make a layer of beets using 1/2 of the beets, then a layer 1/2 of the carrots, 1/2 of the chopped onion and then– pieces of herring meat spreading mayonnaise evenly on top of each layer.

6. Place a layer of the remaining onion, a thin layer of mayonnaise,  then a layer of remaining carrots, a thin layer of mayonnaise and finally the remaining beets.

7. On top pour the remaining mayonnaise.

8. Let it soaked overnight.

9. Decorate the dish with chopped parsley and dill.

10.Serve as a salad in its own right, or as an accompaniment to a main meal.

4.  Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10  Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет №5

  1. Описать день, который Вам запомнился на всю жизнь.
  2. Овощи, зелень. Диалог «покупатель-продавец фруктового отдела»
  3. Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Chocolate Ice-cream

INGREDIENTS: 1/2 litre milk,5 egg yolks,80 g sugar, 50 g cocoa,100 g fresh cream

Method of cooking:

1. Heat up the milk. Beat the egg yolks and sugar in a bowl.

2. Pour in a little boiling-hot milk, beating all the time, then pour in the rest of the milk and blend.

3. Return the mixture to the saucepan and leave to thicken, stirring continuously.

4. Do not allow the cream to boil.

5. Once it coats the back of the spoon it is cooked. Leave to cool for a while. Add the cocoa and whip the mixture.

6. Add the fresh cream and whip again.

7. Leave the cream to cool before pouring into the ice-cream churn for freezing.

4.  Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет №6

  1. Рассказать об отношениях с лучшим другом.
  2. Молочные продукты. Диалог «покупатель-продавец молочного отдела»

3.   Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Sponge Cake

INGREDIENTS : 125 g castor sugar, 4 eggs, 1 vanilla pod, 15 g melted butter (optional),  

50 g flour, 50 g cornflour, 50 g flaked almonds

Method of cooking:

  1. Preheat the oven at 180°C. Grease the tin and dust with flour. Cover the base with flaked almonds.
  2. Whip the egg yolks in a bowl.
  3. Add 110 g sugar and the inside of the vanilla pod. Mix in the butter, the flour and cornflour, then beat to obtain an even mixture. Put the bowl aside.
  4. Beat the egg whites with a pinch of salt until stiff, adding 15 g of sugar when halfway through beating.
  5. Fold the eggs whites lightly into the mixture.
  6. Put the mixture straight into the tin and bake for 30 minutes.
  7. Leave to cool a while before turning out.

4.  Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет №7

1. Рассказать о Вашем  отношении  к спорту.

2. Рассказать о Супермаркете (булочная, кондитерский отдел)

3.   Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Redcurrant Biscuits (Tarts)

INGREDIENTS: 100 g softened butter, 125 g icing sugar, 2 eggs, 150 g sifted flour, 75 g currants

Method of cooking:

1. Mix the butter and sugar in a bowl until smooth.

2. Add the eggs, then the flour. Blend until the mixture has an even consistency.

3. Preheat the oven at 200°C. Grease a baking sheet and use a piping bag or 2 teaspoons to space out small drops of the mixture.

4. Top each drop with 4 to 5 currants.

5. Put the sheet in the oven and bake for about 10 minutes. The biscuits should be golden around the edges but still light in the middle.

6. Remove the biscuits using a metal spatula and leave to cool on a rack in several lots.

4.  Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет №8

1.Назовите продуктовые отделы супермаркета, продукты и товары, которые там продают.

            2. Назовите цифры (порядковые и количественные): 9853, 897, 3875. Года 1910, 1456,2010

           3.  Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

                                   Carrot and Radish Salad

 INGREDIENTS:  60 ml (1/4 cup) olive oil, 60ml (1/4 cup) fresh lemon juice, 2 garlic cloves,  1 tbs honey, 1 tsp ground cumin, 1 tsp mild paprika, 1/4 tsp ground cinnamon, 3 carrots, 1 bunch radish, 1 cup fresh mint leaves

Method of cooking:

1.Chop the garlic finely.

2. Whisk oil, lemon juice, garlic, honey, cumin, paprika, and cinnamon in a bowl. Season with salt and pepper.

3. Peel and slice the carrot and the raddish thinly.

4. Combine the carrot and radish in a large bowl.

5. Add dressing and torn mint leaves to the salad. Toss to combine. Serve.

4.  Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет № 9

1. Расскажите, как Вы добираетесь в колледж, сколько это занимает времени.

2. Составление диалога  «Покупатель и продавец отдела бакалея».

3.Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Vegetable Soup

INGREDIENTS: 2 carrots, 2 turnips, 1 small marrow,1 leek (or onion), 1 potato,1 stick celery, 1 clove garlic, 20 g butter, salt pepper, 1 litre water, 2 sprigs parsley

Method of cooking:

 1. Peel and wash all the vegetables, slice them.

2. Melt the butter in a saucepan and add the vegetables.

3. Cook for 4 to 5 minutes on a low heat, stirring continuously.

4. Add salt and pepper and pour in 1 litre of very hot water. Bring to the boil and simmer for 25 minutes.

5. Chop the parsley in the mill and sprinkle over soup just before serving.

6. Add a spoon of fresh cream.

4.  Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет № 10

1. Расскажите, как вы проводите досуг.

2. Составление диалога  «Покупатель и продавец отдела «Специи».

3.Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

                                                    Charlotte

INGREDIENTS: 3 eggs, 1 cup sugar, 1 cup flour, 3 apples. 

Method of cooking:

Wash and dry apples then cut each one into 4 wedges, core and slice. Set aside. In a large bowl mix thoroughly flour, sugar, and three eggs. Line baking form with parchment, grease to prevent sticking. Put apples in the form then pour batter. Bake at 180 degrees Celsius for 35-40 minutes till brown and wooden pick inserted comes out clean. 

   

 4. Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет № 11

  1. Диалог на тему: «Fruit salad”.

      2.  Беседа на тему «Почему я выбрал колледж «Царицыно»

      3. Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

                        

                        Chicken soup with apple.

 Ingredients:

450 g of chicken breast, 1 green apple, 1 liter of chicken broth, 2 carrots, 2 stalks (steams) of celery, 2 onions, 60 g of rice, 250 ml of cream (10%), 1 tsp of corn flour, 2 tbsp of water, 30 g of butter, 1 tbsp of olive oil, 2 tsp of chopped Chinese parsley (coriander), black ground (milled) pepper, salt.

Method of cooking: 1.Peel the apple and take out the core and seeds. Grate carrots and chop onion and celery.

2.Cube the apple and the chicken. Warm butter and olive oil together in a saucepan (pan, pot) and put cubes of apple and chicken there. Fry over medium heat until meat is “golden”.

3.Pour broth in a pot. Add rice, carrots, celery and onions and stew (boil) over low heat for 20 minutes.

4.Mix flour with water and lemon zest (peel) and add it in the soup.

5.Stew (boil) until thick and stir regularly. Pour cream, add salt and pepper and season with greens (herbs). Warm it but not boil and take off the heat.

6.Good appetite! ( Enjoy your meal!)

4. Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work)

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

Зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет № 12

         1. Беседа на тему «Почему я выбрал колледж «Царицыно»

         2. Составление диалога «Покупатель и продавец мясного отдела»

         3.Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

English Walnut Date Cake

INGREDIENTS:

2 pounds dates, pitted and chopped

2 pounds English walnuts, coarsely chopped

1 cup white sugar

1 tablespoon baking powder

1 1/4 cups all-purpose flour

4 egg yolks

4 egg whites

Method of cooking:

Preheat oven to 300 degrees F (150 degrees C). Grease and flour a 10 inch tube pan.

In a large bowl, combine dates, walnuts, sugar, baking powder and flour. Stir in egg yolks. In a large glass or metal mixing bowl, beat egg whites until stiff peaks form. Fold the whites into the fruit/nut mixture until no streaks remain. Spoon into prepared pan.

Bake in the preheated oven for 90 minutes. Let cool in pan for 10 minutes, then turn out onto a wire rack and cool completely.

4. Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work)

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет № 13

1. Составление диалога «Покупатель и продавец молочного отдела».

2. Расскажите об употреблении Passive Voice и приведите примеры с использованием профессиональных глаголов

3.Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Cornish Finnish Michigan Pasties

INGREDIENTS:

1/2 cups all-purpose flour

1 cup shortening 

1 1/4 cups ice water

1 teaspoon salt

5 1/2 cups thinly sliced potatoes

2 carrots, shredded

1 onions

1/2 cup diced rutabaga

1 1/2 pounds lean ground beef

1/2 pound lean ground pork

1 tablespoon salt

1 teaspoon ground black pepper

1 1/2 teaspoons monosodium glutamate (MSG)

1/2 cup hot water

1 cube beef bouillon

 Method of cooking:

Whisk together flour and salt in a large bowl. Cut shortening. Make a well in the center of the mixture, and quickly stir in ice cold water. Form dough into a ball. Set aside.

Dissolve the bouillon cube in the hot water. Combine uncooked vegetables, uncooked meats, salt, pepper, monosodium glutamate, and bouillon.

Roll out pastry dough into 6 x 8 inch rectangles. Place about 1 1/2 cups of filling in the center of each rectangle. Bring 6 inch sides together, and seal. Cut a slit in the top of each pasty. Place on dull, not black, baking pans.

Bake at 425 degrees F (220 degrees C) for 45 minutes.

4. Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work)

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет № 14

  1. Фрукты и ягоды. Составление диалога «Покупатель и продавец фруктового отдела».

      2.   Расскажите о своих профессиональных планах

      3.   Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Sky High Yorkshire Pudding

INGREDIENTS:

4 eggs

2 cups all-purpose flour

2 cups milk

1/4 cup vegetable oil

Method of cooking:

Preheat the oven to 450 degrees F (230 degrees C).

 In a large bowl, whisk together the eggs and milk until well blended. Whisk in the flour one cup at a time until frothy and well blended. Set aside.

Distribute the oil equally among 12 muffin cups, a little over a teaspoon per cup. Place in the oven for 5 to 10 minutes, until smoking. Remove from the oven and quickly ladle about 1/4 cup of batter into each cup.

Bake for 30 to 35 minutes in the preheated oven. Serve immediately. I turn my oven off and leave the door partially open with the yokes inside to keep them from deflating while waiting for everyone to ask for seconds.

4. Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work)

ГБПОУ Колледж

" Царицыно"

отделение гостиничного и ресторанного бизнеса

«____»_______20 ___ г.

Комплексный дифференцированный

зачет по  дисциплине

ОГСЭ.03 Английский язык

ОП.10. Профессиональный иностранный язык

                    по специальности

19.02.10 Технология продукции   общественного питания

Зам. директора по координации

учебных программ и проектов

_____________

/Фомина О.В./

Заведующий кафедрой

______________

/Сафронова И.Н./

Билет № 15

1. Беседа на тему «Я люблю готовить»

2. Составление диалога «Покупатель и продавец молочного отдела».

3. Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

English Muffin Bread

INGREDIENTS:

2 cups milk

1/2 cup water

2 tablespoons cornmeal

6 cups bread flour

1 tablespoon white sugar

2 teaspoons salt

1/4 teaspoon baking soda

Method of cooking:

Warm the milk and water in a small saucepan until very warm (125 degrees F/50 degrees C). Lightly grease two 8x4 inch loaf pans; sprinkle cornmeal inside pans.

In a large bowl, mix together 3 cups flour, yeast, sugar, salt and soda. Stir milk into the flour mixture; beat well. Stir in the remaining flour, 1 cup at a time, until a stiff batter is formed. Spoon batter into prepared pans. Cover and let rise in a warm place for until nearly doubled in size, about 45 minutes. Meanwhile, preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C).

Bake in preheated oven until golden brown, about 25 minutes. Remove from pans immediately and cool.

4. Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9.  Duties of a technologist in the field of  public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work)

Критерии оценки устных развернутых ответов

Оценки

Коммуникативное взаимодействие

Произношение

Лексико-грамматическая правильность речи

«5»

Адекватная естественная реакция на реплики собеседника. Проявляется речевая инициатива для решения поставленных коммуникативных задач.

Речь звучит в естественном темпе, учащийся не делает грубых фонетических ошибок.

Лексика адекватна ситуации, редкие

грамматические ошибки не мешают коммуникации.

«4»

Коммуникация затруднена, речь учащегося неоправданно паузирована

В отдельных словах допускаются фонетические ошибки (например замена, английских фонем сходными русскими).

Общая интонация в  

большой степени обусловлена влиянием родного языка.

Грамматические и/или

лексические ошибки заметно влияют на восприятие речи учащегося.

«3»

Коммуникация существенно затруднена, учащийся не проявляет речевой инициативы.

Речь воспринимается с трудом из-за большого количества

фонетических ошибок .Интонация обусловлена влиянием родного языка.

Учащийся делает большое количество грубых грамматических

и/или лексических

ошибок.

Приложение 2

Вопросы и темы для беседы к комплексному дифференцированному зачету по учебной дисциплине

«Иностранный язык» и «Иностранный язык в профессиональной деятельности»

по специальности

19.02.10 Технология продукции общественного питания

Преподаватели Полтева В.С. Хомяков А.В.

         

  1. Описать внешность своего друга.
  2. Описать характер своего друга.
  3. Рассказать  о себе (меня зовут…., я родился (число, месяц, год)…., я закончил школу в …году, я поступил в колледж гостиничного хозяйства «Царицыно» в  2012 году, я учусь на отделении «Технология продукции общественного питания», я изучаю английский язык, мой любимый предмет…., я собираюсь стать …., мое хобби …, информация о семье, мой адрес…, номер моего мобильного телефона…).
  4. Описать свой учебный  день.
  5. Описать свой выходной день.
  6. Описать день, который Вам запомнился на всю жизнь.
  7. Рассказать об  отношениях с лучшим другом.
  8. Тема «Спорт».
  9. Тема «Спорт в моей жизни».
  10. Знать количественные числительные (ordinal number, cardinal number), zero, one, two, three, four, five, six, seven, eight, nine;
  11. Знать порядковые числительные first, second, third, fourth, fifth, sixth, seventh, eighth, ninth, tenth, eleventh, twelfth, thirteenth, fourteenth, fifteenth etc.
  12. Уметь образовать и читать сложные  числа, например:

30524, 520, 3721, 210801,  30007

    13. Уметь образовать и читать дроби,  например:

1.2, ½, 1.3, 1/3, 1/25, ¼, 0.45

Умение читать года, например, 1245, 1960, 2008, 2015, 1812 2000, 1326.

  1. Уметь построить предложения и вопросы (времена Present Simple, Present Cont., Past Simple, Future Simple)
  2. Знать формы глагола to be и уметь задавать вопросы с этим глаголом.
  3. Уметь использовать предлоги по теме «Даты, время», (к 5 часам, около двух часов, с 3 до 8 часов, ровно в 9 часов, в субботу, в выходные, в будний день, 13 мая 1980 года, в мае, утром, днем, вечером, в полдень, в полночь)
  4. Знать названия европейских стран, столиц, прилагательных (например, Италия - итальянская (кухня) -  Рим:  Italy-Italian-Rome)
  5. Виды кулинарной обработки. Диалог «Покупатель - продавец отдела бакалея»
  6.  Назовите продуктовые отделы супермаркета,  продукты и товары, которые там продают.
  7. Беседа на тему «Почему я выбрал колледж «Царицыно»
  8. Беседа на тему «Я люблю готовить»
  9. Диалог на тему: «Fruit salad”.
  10. Фрукты и ягоды. Диалог «покупатель-продавец фруктового отдела»
  11. Молочные продукты. Диалог «покупатель-продавец молочного отдела»
  12. Овощи, зелень. Диалог «покупатель-продавец овощного отдела»
  13. Перевести рецепт с русского на английский язык


По теме: методические разработки, презентации и конспекты

Рабочая программа общеобразовательной учебной дисциплины «Английский язык» по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания

Данная рабочая программа по общеобразовательной дисциплине "Английский язык" составлена для специальности СПО 19.02.10 Технология продукции общественного питания в соответствии с учебным планом н...

Рабочая программа учебной дисциплины ОГСЭ «Английский язык» по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания

Данная рабочая программа по дисциплине ОГСЭ "Английский язык" составлена для специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания в соответствии с учебным планом на 2015-2016 учебный год....

Рабочая программа учебной дисциплины ОГСЭ.03 Иностранный язык по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания

Рабочая программа учебной дисциплины ОГСЭ. 03 Иностранный язык по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания предназначена для студентов СПО (2- 4 курсов обучения)....

Рабочая программа учебной дисциплины ОУД.03(б) Иностранный язык по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания

Рабочая программа учебной дисциплины ОУД.03(б) Иностранный язык по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания. Рекомендована преподавателям иностранного языка учреждений СПО....

Рабочая программа учебной дисциплины ОГСЭ.03 Иностранный язык по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания

Рабочая программа учебной дисциплины ОГСЭ.03 Иностранный язык по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания. Рекомендована преподавателям иностранного языка учреждений СПО....

Сборник заданий внеаудиторных самостоятельных работ по дисциплине ОГСЭ.03 Иностранный язык по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания

Сборник заданий внеаудиторных самостоятельных работ по дисциплине ОГСЭ.03  Иностранный язык по специальности 19.02.10 Технология продукции общественного питания  предназначен для препод...

Фонд оценочных средств для проведения текущего контроля по дисциплине ОУД.03 Иностранный язык для специальности 34.02.01 Сестринское дело 2020-2021

Фонд оценочных средств для проведения текущего контроля по дисциплине ОУД.03 Иностранный язык для специальности 34.02.01 Сестринское дело...