Главные вкладки

    Викторина "I know more about the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland”
    презентация к уроку по английскому языку (6 класс) на тему

    Соловьёва Татьяна Николаевна

    Викторина по страноведению для 6 кл. (уч. Бибалетовой).

    Скачать:

    ВложениеРазмер
    Файл the_uk_quiz.pptx974.43 КБ

    Предварительный просмотр:

    Чтобы пользоваться предварительным просмотром презентаций создайте себе аккаунт (учетную запись) Google и войдите в него: https://accounts.google.com

    Подписи к слайдам:

    Слайд 1

    Quiz “I know more about the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland” Т.Н.Соловьева, учитель английского языка, СОШ № 15 г. Энгельс, Саратовская обл. 2016

    Слайд 2

    1 . How many countries/ parts does the United Kingdom consist of? 4 b) 5 c) 5000 d) 3

    Слайд 3

    2. What are the capitals of the parts of the United Kingdom? Scotland 2. Northern Ireland 3. Wales 4. England a) Cardiff b) London c) Belfast d) Edinburg

    Слайд 4

    3. When was the name “United Kingdom” first used? 1605 b) 1707 c) 1808 d) 1201

    Слайд 5

    4. How many islands do the United Kingdom consist of? more than 5000 b) less than 5000

    Слайд 6

    5. What is the largest island of the United Kingdom? Man b) Ireland c) Iceland d) Great Britain

    Слайд 7

    6. What territory doesn’t belong to “Great Britain”? Scotland b) Northern Ireland c) Wales d) England

    Слайд 8

    7. What is the official language of the United Kingdom? English b) English & French c) English & German d) English & Russian

    Слайд 9

    8. Find the map of the United Kingdom. a) b ) c ) d )

    Слайд 10

    9 . Find the flag of the United Kingdom. a ) b) d) c)

    Слайд 11

    10 . What is the name of the national flag of the United Kingdom? Black Jack b) The Union Jack c) Jack Sparrow d) Jack the Big Head

    Слайд 12

    11. Find the flags of countries, where English is the official language. New Zeeland b) Canada c) the Republic of South Africa d) India a) b ) c ) d )

    Слайд 13

    12. Mach the flags and their names to each part of the United Kingdom. Scotland 4. England 2. Northern Ireland 3. Wales a) St Andrew’s Cross c ) St Patrick’s Cross d ) Red Dragon b) St George’s Cross b ) a) c ) d)

    Слайд 14

    13. Mach the symbols and names to each part of the United Kingdom. daffodil b) rose c) thistle d) clover Scotland 2. Northern Ireland 3. Wales 4. England a) b ) c ) d )

    Слайд 15

    14. Name the Saint patrons of the UK’s parts. St David b) St Andrew c) St Patrick d) St George Scotland 2. Northern Ireland 3. Wales 4. England a) b ) c ) d )

    Слайд 16

    15. What superstitions are British? Black cats are lucky. b) Clovers with four leaves bring luck. c) “13 ” is very unlucky. d) A wife with an empty bucket is unlucky. 13

    Слайд 17

    16. Who is the Queen of the UK now? Kate Middelton b) Diana Spencer c) Margaret Thatcher d) Elizabeth II 1) 2 ) 3) 4 )

    Слайд 18

    17. Who should be the next King of the UK? Prince Charles b) Sir Paul McCartney c) Prince Harry d) Prince William 1) 2 ) 3) 4)

    Слайд 19

    18. What is the typical English food ? tea marmalade eggs fish

    Слайд 20

    19. Where do the British eat usually ? in a pub b) in a restaurant c) at home d) visit friends

    Слайд 21

    20. What are the British holidays? Easter b) New Year c) Christmas d) Victory Day

    Слайд 22

    21. What are the British wonders of nature? White Cliffs of Dover b) Stonehenge c) Highland d) Snowdonia National Park 1) 2 ) 3 ) 4)

    Слайд 23

    22. What rivers are British? Thames b) Rhine c) Severn d) Danube

    Слайд 24

    23. What are the cities famous for? Liverpool b) Cambridge c) Manchester d) London football b) The Beatles c) Sherlock Holmes d) University

    Слайд 25

    24. What are the national games of British people? football b) rugby c) golf d) scrabble

    Слайд 26

    25. What are the typical things at British schools? to wear a school uniform b) to begin the lessons in the afternoon c) to have a lot of clubs d) meal in the school canteen is obligatory

    Слайд 27

    Keys 1.a 2. 1-d, 2-c, 3-a, 4-b 3. b 4. a 5. d 6. b 7. a 8. c 9. b 10. b 11. a-b, b-c, c-d, d-a 12. 1-d-a, 2-b-c, 3-c-d, 4-a-b 13. 1-b-c, 2-a-d, 3-d-a, 4-c-b 15. a b c 16. 2-d (1-c, 3-b, 4-a) 17. 2-a (1-d, 3-c, 4-b) 18. a b c d 19. a b 20. a b c 21. 1-b, 2-a, 3-d, 4-c 22. a c 23. a-b, b-d, c-a, d-c 24. a b c d 25. a c


    По теме: методические разработки, презентации и конспекты

    Урок-конкурс по теме The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

    Цель урока - научить учеников обмениваться информацией на основе прочитанных дополнительных текстов по теме....

    Презентация к уроку "The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland"

    презентация для урока в 9 классе к учебнику М. Биболетовой...

    Travelling by the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

    План открытого занятия по английскому языку....

    The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

    Презентация к уроку по теме The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland...

    Презентация "The United States of America and The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland"

    Данная презентация предназначена для проведения урока-викторины по пройденному материалу, что позволит обобщить и проверить знания обучающихся по материалу "США и Великобритания"....

    Урок по теме "Learning more about the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland" для 6 класса

    Урок по теме "Learning more about the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland" для 6 класса будет полезен учителям английского языка при изучении Соединенного Королевства Велико...